Col·laboradors de Personalització

Paulina Bánfalvi
Experta en AACC i desenvolupament del talentPaulina Bánfalvi
És ponent i formadora en diversos congressos, jornades i centres educatius sobre aprenentatge personalitzat, creativitat, pensament crític i desenvolupament del talent.
Ha col·laborat amb Impuls en l’informe Delphi sobre personalització i per a la revista Diàlegs.

Richard Gerver
Líder en canvi educatiu innovadorRichard Gerver
La seva investigació se centra en el desenvolupament del potencial humà, la innovació educativa i en els líders educatius com a mecanisme de transformació social i cultural.
Ha col·laborat amb Impuls en l’informe Delphi sobre personalització i per a la revista Diàlegs.

Coral Regí
Membre del Consell Escolar de CatalunyaCoral Regí
És biòloga i educadora de vocació. Com a directora de l’escola Virolai ha transformat l’avaluació com una eina d’aprenentatge.
Ha col·laborat amb Impuls en l’informe Delphi sobre personalització, en la revista Diàlegs i en una entrevista sobre l’avalució com a eina d’aprenentatge.

César Coll
Catedràtic de Psicologia Evolutiva d'Educació a la UBCésar Coll
És Doctor en Psicologia. La seva investigació se centra en l’anàlisi dels processos d’interacció en situacions educativesi l’avaluació dels aprenentatges.
Ha col·laborat amb Impuls en l’informe Delphi sobre personalització i en la taula rodona del Delphi sobre pensament.

Juan Ignacio Pozo
Catedràtic de Psicologia Bàsica de la UAMJuan Ignacio Pozo
La seva investigació se centra en l’aprenentatge de conceptes i procediments en diferents dominis de coneixement i desenvolupament d’estrategies d’aprenentatge.
Ha col·laborat amb Impuls en l’informe Delphi sobre personalització i per a la revista Diàlegs.

Antonio Bernal
Catedràtic de Pedagogia Social a la USAntonio Bernal
És Doctor en Filosofia i Ciències de l’Educació i membre del grup d’Investigació Pedagògica de la Persona. Col·laborador permanent del Tractat d’Educació Personalitzada dirigit per Víctor García Hoz.
Ha col·laborat amb Impuls en l’informe Delphi sobre personalització.

Arturo Galán
Catedràtic de Mètodes d'Investigació a la UNEDArturo Galán
És Doctor en Ciències de l’Educació. La seva investigació se centra en la qualitat i avaluació dels centres educatius, el clima de treball, la mediació de conflictes i l’avaluació de la competència docent a la Universitat.
Ha col·laborat amb Impuls en l’informe Delphi sobre personalització.

Francesc Torralba
Doctor en Filosofía, Teologia i Pedagogia a la URLFrancesc Torralba
És l’investigador responsable de la línia Ètica de lideratge educatiu i organitzacional del Grup d’Investigació PSITIC. La seva investigació se centra en l’ètica aplicada, la filosofia contemporània i l’antropologia filosòfica.
Ha col·laborat amb Impuls en l’informe Delphi sobre personalització.

Javier Tourón
Catedràtic de Mètodes d'Investigació a la UNIRJavier Tourón
És vicerector d’Innovació i Desenvolupament Educatiu a la Universitat de La Rioja i president de l’International Advisory Board (IAB) de l’Institut d’Investigació, Innovació i Tecnologia Educatives (iTED) de la UNIR.
Ha col·laborat amb Impuls en l’informe Delphi sobre personalització.

John Moravec
Fundador d'Education Futures LLCJohn Moravec
És el creador del concepte Knowmads, que visualitza el desenvolupament del potencial humà en els pròxims deu anys i les implicacions actuals; i és l’autor del Manifest 15 per a l’aprenentatge.
Ha col·laborat amb Impuls en l’informe Delphi sobre personalització.

José Fernando
Doctor en Ciències de l'Educació a la UCMJosé Fernando
És el director del Grup d’Investigació Educació Personalitzada a l’Era Digital. La seva investigació se centra en l’educació personalitzada com a eix de la formació inicial del professorat.
Ha col·laborat amb Impuls en l’informe Delphi sobre personalització.

Gloria Gallego
Doctora en Educació a la UICGloria Gallego
La seva investigació se centra en el bullying i l’educació inclusiva. És professora a la Universitat Internacional de La Rioja del Grau d’Educació.
Ha col·laborat amb Impuls en l’informe Delphi sobre personalització.

José Bernardo
Doctor en Pedagogia a la UCMJosé Bernardo
És mestre Nacional, Llicenciat en Filosofia i Lletres i Diplomat en Psicologia i en Direcció de Centre Educatius. Ha dirigit diferents màsters i cursos per a directius, professorat i famílies.
Ha col·laborat amb Impuls en l’informe Delphi sobre personalització.

Barbara Bray
Estratega d'aprenentatge creatiuBarbara Bray
Ha dedicat tota la seva vida a transformar l’enseñament i l’aprenentatge a través de la personalització de l’aprenentatge. És cofundadora de Personalize Learning (LLC).
Ha col·laborat amb Impuls en l’informe Delphi sobre personalització.
Paulina Bánfalvi
Directora d’empreses i de Màrqueting. Experta en AACC i Desenvolupament del talent. Professora de secundària. Ponent i formadora en diversos congressos, jornades i centres educatius sobre aprenentatge personalitzat, creativitat, pensament crític i desenvolupament del talent.
Les seves línies d’investigació se centren en estratègies d’aprenentatge multinivell i creatiu per al desenvolupament personal i del talent. Creativitat i pensament crític en alumnes NEE. Resposta educativa per a l’alumnat amb AACC. Coordinadora del projecte Yo atiendo las AACC en el aula. Participa en currículum multinivell d’investigació i formació en aprenentatge multinivell.
Fundadora del blog AACC la rebelión del talento i co-fundadora de Sin Creatividad No Soy Nadie. Es l’autora del llibre La Rebelión del Talento de l’editorial Ediciones Aljibe.
Richard Gerver
Professor, educador i director de centres escolars. Assessor i conferenciant internacional.
Les seves línies d’investigació se centren en el desenvolupament del potencial humà, la innovació educativa i el paper tan important que desenvolupen els líders educatius com a mecanisme de transformació social i cultural. És assessor de política educativa del Govern Britànic, del canvi a l’escola per al segle XXI. Assessora regularment a les principals corporacions de tot el món: Google, UK Sport, Visa, Microsoft, Morgan Stanley, Deloitte, Harrods, Puig, LMA, Telefónica, etc.
Autor de llibres com Manifiesto por el cambio de l’editorial Innovación Educativa SM; Education: a manifesto for change de l’editorial Bloomsbury; El cambio: Aprende a quererlo, aprende a liderarlo de l’editorial Conecta; o Crear hoy la escuela del mañana de l’editorial Innovación Educativa SM, entre d’altres.
Coral Regí
Biòloga i educadora per vocació. És la directora de l’Escola Virolai.
Forma part de diferents associacions educatives i és membre del Consell Escolar de Catalunya. També, és membre d’Educació Demà de la Fundació Bofill.
Ha escrit articles sobre lideratge, avaluació professional i processos de qualitat pedagògica i educativa. Al nostre web trobaràs una entrevista amb ella sobre l’avaluació com a eina d’aprenentatge.
César Coll
Doctor en Psicologia i Catedràtic de Psicologia Evolutiva i de l’Educació de la Universitat de Barcelona.
La seva investigació se centra en l’anàlisi dels processos d’interacció en situacions educatives i l’avaluació dels aprenentatges escolars i els usos de les tecnologies de les TIC en l’educació. Realitza tasques d’assessorament i consultoria educativa a diferents països, especialment sobre temes curriculars i psicopedagògics.
Autor de Personalización del aprendizaje escolar de l’editorial Grao; i Desarrollo psicológico y educación d’Alianza Editorial. Co-autor de Enseñanza, aprendizaje y discurso en el aula de l’editorial Fundación Infancia i Aprendizaje i Psicología de la educación virtual de l’editorial Morata.
Neus Sanmartí
Catedràtica emèrita de Didàctica de les Ciències a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Experta en temes relacionats amb el desenvolupament curricular i l’avaluació, el llenguatge en relació amb l’aprenentatge científic i l’educació ambiental, entre d’altres. Ha estat docent a les etapes de Primària i Secundària, així com en la formació inicial i permanent del professorat. Premi de Pedagogia Rosa Sensat (2002) i Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.
Autora d’Avaluar i aprendre: un únic procés de l’editorial Octaedro o 10 Ideas Clave. Evaluar para aprender de l’editorial Grao, entre d’altres.
Juan Ignacio Pozo
Catedràtic en el Departament de Psicologia Bàsica de la Universitat Autònoma de Madrid.
Les seves investigacions es basen en l’aprenentatge de conceptes i procediments en diferents dominis específics de coneixement, desenvolupament d’estratègies d’aprenentatge en els alumnes. Tasca teòrica en l’anàlisi i proposta de models cognitius d’aprenentatge. Orientació i assessorament curricular, compilant l’obra La práctica del asesoramiento educativo a examen.
Autor de La educación está desnuda Editorial Innovación Educativa SM; Teorías cognitivas del aprendizaje Editorial Morata; Psicología del aprendizaje humano: adquisición de conocimiento y cambio personal Editorial Morata; Aprender en tiempos revueltos Alianza Editorial; o Aprendices y maestros Alianza Editorial, entre d’altres.
Robert Swartz
Doctor en Filosofia. Graduat a la Universitat de Harvard, professor emèrit a la Universitat de Massachusetts, a Boston. És director de la NCTT (The National Center for Teaching Thinking). Va ser membre del comitè organitzador de la Conferència Internacional sobre Pensament (ICOT).
Autor de Pensar para aprender i Pensar para aprender en el aula, ambdós de l’editorial de l’editorial Ediciones SM. Co-autor de El aprendizaje basado en el pensamiento de l’editorial Ediciones SM.
Ángel Vázquez
Ángel Vázquez Alonso és Doctor en Filosofia i Ciències de l’Educació. Inspector d’educació i professor associat a la Universitat de les Illes Balears.
És membre del grup de recerca de l’Institut de Recerca i Innovació Educativa (UIB): ciència, tecnologia, societat i didàctica de la ciència. I, participant en el projecte d’investigació Educació de les competències científica, tecnològica i pensament crític.
Co-autor de Didáctica de la tecnología Editorial Grao; La relevancia de la educación científica Editorial UNED; i Los intereses curriculares en ciencia y tecnología de los estudiantes de secundaria Editorial Edicions UIB.
Mª Antonia Manassero
Catedràtica de Psicologia Social i membre de la Comissió Acadèmica del Doctorat d’Educació a la Universitat de les Illes Balears.
És investigadora principal del Grup d’investigació Psicosocial en Treball, Organització i Recursos Humans de la Universitat de les Illes Balears. Membre dels equips de recerca en projectes competitius finançats per institucions i organismes autonòmics, nacionals i internacionals en les temàtiques relacionades amb les seves línies de recerca: estrès, burnout, treball emocional en el sector serveis; actituds cap a la ciència, la tecnologia i la societat, així com gènere, salut i qualitat de vida.
Carles Monereo
Doctor en Psicologia, professor a la Universitat Autònoma de Barcelona, assessor educatiu i conferenciant.
Com investigador, està especialitzat en estratègies d’ensenyament i aprenentatge. Ha realitzat nombroses conferències, seminaris i publicacions en revistes i editorials especialitzades en educació i psicologia. En els últims anys els seus treballs han incidit especialment en l’avaluació de competències, en la identitat docent i en la formació del professorat, temes propis del grup de recerca IdentitES, del qual és coordinador.
Autor d’Enseñando a enseñar en la universidad de l’Editorial Octaedro o Estrategias de aprendizaje de l’editorial A. Machado Libros S.A., entre d’altres. Co-autor de Aprenentatge al llarg de la vida. Un punt de vista psicoeducatiu basat en la identitat humana de l’editorial UOC o la Universidad ante la nueva cultura educativa de l’editorial Síntesis, entre d’altres.
Pepe Menéndez
Professor i assessor internacional d’educació. Llicenciat en ciències de la informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha sigut director de l’escola Joan XXIII i director adjunt de la xarxa Jesuïtes Educació.
És col·laborador en la creació, el disseny i l’impuls del projecte de transformació educativa Horitzó 2020. Co-fundador de l’associació europea de centres educatius International Education. Assessor en transformació educativa.
Autor de Escuelas que valgan la pena de l’editorial Paidós i co-autor de la col·lecció de llibres Transformando la educación de l’editorial Debolsillo. Va participar en l’elaboració del document Pacto Nacional para la Educación. Oportunidad y Compromiso del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.
Montserrat del Pozo
Llicenciada en Filosofia i Lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona. Responsable de les escoles de la Congregació de Misioneras Hijas de la Sagrada Familia de Nazaret.
És un referent en intel·ligències múltiples i transformació educativa.
Autora de Inteligencias múltiples en acción de l’editorial Tekman Books; Aprender a amar, aprender a vivir de l’editorial Publicaciones Claretianas; i Una experiencia a compartir de l’editorial Tekman Books, entre d’altres.
Ana Mª Fernández
Llicenciada en educació infantil i fundadora d’Edu1st. Professora de postgrau de Neuroeducació a la Universitat de Barcelona.- Creadora del model VESS (Vida equilibrada amb Sentit i Saviesa). Càtedra de Neuroeducació UB-Edu1st, Barcelona.
Consultora internacional especialitzada en pensament com estratègia pedagògica i en cultures de pensament. Conferenciant en temes de pensament, ICOT (2009/2011/2013/2015/201) i II Congrés Internacional de Neuroeducació, Barcelona.
Ha col·laborat en articles de llibres com La práctica educativa con mirada neurocientífica, capítol 1 de l’Editorial Horsori.
Antonio Márquez
Mestre de la Junta d’Andalusia, expert i formador en Pedagogia inclusiva.
És el coordinador del projecte Aula Desigual dedicat a la formació i assessorament en matèria d’inclusió. Pertany al consell assessor de la revista Aula de Innovación Educativa de la Editorial Grao. També, és coordinador del Projecte REA Andalusia sobre recursos educatius oberts amb DUA.
Té un blog Si es por el maestro, nunca aprendo sobre inclusió de l’alumnat. Va guanyar el premi en el XV Concurs Internacional d’Investigació d’Experiències Escolars de l’ONCE amb el projecte Los ciegos y la ONCE.
Begoña Oliveras
Doctora en Didàctica de la Matemàtica i de les Ciències Experimentals a la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment, és professor del Departament de Didàctica de la Matemàtica i de les Ciències Experimentals de la UAB i coordinadora del Programa Argó de l’ICE (Institut Ciències de l’Educació) de la UAB.
És membre del grup d’investigació LIEC de la UAB (Llenguatge i Ensenyament de les Ciències) i del grup de disseny de materials pedagògics de ciències experimentals Scientia Òmnibus de l’ICE de la UAB.
Ha publicat articles en revistes científiques nacionals i internacionals sobre L’anàlisi crític de la informació. Ha rebut el premi extraordinari de Doctorat (2013-2014). És co-autora del llibre Cuaderno de indagación en el aula y competencia científica editat pel Ministeri d’Educació, a més, és una de les autores de l’obra Aprendre ciències tot aprenent a escriure ciència, guanyadora del Premi Rosa Sensat de Pedagogia 2002.
Brian Barnes
Doctor en Humanitats interdisciplinàries amb un Màster en Filosofia per la Universitat de Lousiville. És professor en diferents universitats sobre temes de filosofia tradicional juntament amb cursos de sostenibilitat i pensament crític.
És acadèmic de la Fundació del Pensament Crític.
Co-autor d’articles pel National Teaching and Learning Forum i és autor del llibre de text The Central Question: Critical Engagement with Business Ethics. Creador de la sèrie de còmics sobre el pensament crític, Adventures in Critical Thinking.
Chris Wardlaw
President de l’Autoritat d’Avaluació i Plans d’Estudi de Victoria. És vicepresident de la junta de l’Institut Australià per a l’Ensenyament i el Lideratge Escolar.
Té una àmplia experiència en plans d’estudi i avaluació educativa.
Ha estat guardonat amb la Medalla del Servei Públic (PSM) i ha sigut nombrat membre de la Universitat de Monash al 2013.
Dave Camilleri
Professor i estudiant de doctorat a les Escoles de Postgrau d’Educació de la Universitat de Melbourne. Té el Certficat d’Especialista en Docència per Investigadors de Postgrau, Màster en Arts (Filosofia), Màster en Docència (Pensament, Creativitat i Coneixement). Va rebre la beca doctoral Dr Lawrie Shears al 2016 pel seu doctorat que investiga la relació entre la capacitat creativa, les percepcions dels estudiants sobre la cultura a l’aula i la falta de compromís.
La investigació i l’ensenyament en MGSE se centra en el compromís i benestar dels estudiants, la filosofia, el pensament crític i creatiu i la formació inicial del professorat. Actualment, treballa en molts centre educatius per a fomentar la connexió dels estudiants i les relacions positives entre professors i alumnes. Ha col·laborat en el llibre Creatively Gifted Students are not like Other Gifted Students en el quan ha escrit el capítol Creatively Gifted Students: Implicacions psicosocials del pensament diferent.
Irene de Puig
Mestre i llicenciada en Filosofia i Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona.
Co-fundadora i membre honorari del Grup IREF (Grup d’Innovació i Investigació en Ensenyament de Filosofia). És co-creadora del Projecte Noria dirigit a l’educació infantil i basat en la proposta del moviment filosofia lúdica. Investigacions en educació, filosofia, ètica, drets, estètica i sobre literatura i cinema, entre d’altres.
Autora d’Aprender a pensar; projecte Noria: Vamos a pensar Editorial Octaedro, Jugar a pensar Editorial Octaedro, Pèbil Editorial Eumo, o Juegos para pensar Editorial Octaedro; Como hacer un trabajo escrito Editorial Octaedro, entre d’altres.
Javier Bahón
Mestre i pedagog. CEO del Lab Educatiu TÚinnovas i co-director del Centre Internacional d’Aprenentatge Cooperatiu. Ponent, formador, coach i mediador en innovació educativa.
Col·laborador dels projectes de SM Savia y Más Savia (Mediadors del Pensament).
Autor de La escuela ante el espejo i Mediadores del Pensamiento ambdós de l’Editorial Ediciones SM.
José Blas García
Tècnic Educatiu en Conselleria d’Educació i Cultura de la Regió de Murcia, coordinador d’Atenció Educativa Domiciliària i responsable tècnic d’aules hospitalàries. Professor associat a la Universitat de Murcia.
És membre del grup d’investigació EDUIN E073-02 Educación inclusiva: Escuela Para Todos de la Universitat de Murcia. Director de la revista EdHospi sobre Pedagogía Hospitalària. Assessor i formador en CC.AA. sobre Educació Inclusiva. Membre del Consell Assessor d’Aula d’Innovació Educativa/Guix.
És coordinador i co-autor del llibre Educar para ser de la Editorial Ediciones SM. Editor i autor d’articles a INED21 sobre educació inclusiva, TIC aplicades a l’educació i aprenentatge basat en projectes. Té un blog sobre reflexions i accions per a replantejar l’educació actual, titulat Transformar la Escuela.
Leonie McIlvenny
Llicenciada en Educació amb especialitat en Biblioteconomia. Directora de Studyvibe. Forma part de l’equip de Next Learning.
Ha participat en els programes ASP Infrastructure Trial del Departament d’Educació (WA) i en el Teaching teachers for the future. Ha desenvolupat recursos online com Studyvibe, The research Safari o The Knowledge Compass.
Montserrat Castelló
Catedràtica de Psicologia i directora de l’Institut d’Investigació en Psicologia, Aprenentatge i Desenvolupament de la Universitat Ramon Llull. Membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans, adscrita a la Secció de Filosofia i Ciències Socials.
Directora del Grup d’Investigació Construcció del Coneixement Estratègic, Lectura i Escriptura (SINTE-Lest). Ha liderat nombrosos projectes d’investigació (nacionals i europeus) de transferència de tecnologia i innovació amb institucions i administracions educatives, tant europees com llatinoamericanes.
Compta amb més de 200 publicacions entre llibres, capítols de llibres i articles d’investigació de ciències socials i educació de la WOS sobre Estratègies d’ensenyament i aprenentatge, escriptura i desenvolupament de la identitat investigadora. Autora de Escribir y comunicarse en contextos científicos y académicos de l’editorial Graó i La evaluación auténtica en enseñanza secundaria y universitaria de l’editorial Edebé. Co-autora de PISA como excusa. Repensar la evaluación para cambiar la enseñanza de l’editorial Graó o Las estrategias de aprendizaje: cómo incorporarlas a la práctica educativa de l’editorial Edebé, entre d’altres.
Antonio Bernal
Doctor en Filosofia i Ciències de l’Educació. Catedràtic de la Universitat de Sevilla en Teoria i Història de l’Educació i Pedagogia Social.
Membre del grup d’Investigació Pedagògica de la Persona de la Universitat de Sevilla.
Ha publicat nombrosos articles sobre educació personalitzada. Col·laborador permanent del Tractat d’Educació Personalitzada dirigit per Víctor García Hoz, participant en els volums 3, 5, 11, 16, 31, 32 i 33. Autor de Educación Emprendedora o Formación continua ambdós de l’editorial Síntesis. Co-autor Del fin a los objetivos de la Educación Personalizada de l’editorial Rialp, entre d’altres.
Arturo Galán
Doctor en Ciències de l’Educació, Catedràtic en el Departament de Mètodes d’Investigació i Diagnòstic en Educació i Degà de la Facultat d’Educació de la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED).
Les seves línies d’investigació són sobre la qualitat i avaluació de centres educatius, escoles eficaces, el clima de treball, mediació de conflictes i l’avaluació de la competència docent a la Universitat.
Autor de Métodos y diseños de investigación en educación de la editorial UNED o AECS, Actitudes y Estrategias Cognitivas Sociales de la editorial TEA Ediciones, entre d’altres.
Francesc Torralba
Doctor en Filosofia, Teologia i Pedagogia i Catedràtic en la Universitat Ramón Llull. Imparteix cursos i seminaris en altres universitats d’Espanya i Amèrica.
És l’investigador responsable de la línia Ética del liderazgo educativa y organizacional del Grup d’investigació PSITIC. Les seves línies d’investigació es basen en l’ètica aplicada, la filosofia contemporània i l’antropologia filosòfica. És President del Consell assessor per a la diversitat religiosa de la Generalitat de Catalunya.
Autor de Liderazgo ético de l’editorial PPC; El sentit de la vida de l’editorial Ara Llibres; Inteligencia Espiritual de l’editorial Plataforma; El valor de tenir valors de l’editorial Ara Llibres; Córrer per pensar i sentir de Angle Editorial; o Saber decir no de l’editorial Now Books, entre d’altres.
Javier Tourón
Vicerector d’Innovació i Desenvolupament Educatiu a la Universitat Internacional de La Rioja (UNIR). Catedràtic de Mètodes d’Investigació i Diagnòstic en Educació i Doctor en Ciències de l’Educació i Ciències Biològiques. És director de L’escola UNIR de Formació de Professors en Tecnologia Educativa, Competències Digitals i Desenvolupament del Talent. És el President del International Advisory Board (IAB) de l’Institut d’Investigació, Innovació i Tecnologia Educativa (iTED) de l’UNIR.
Té més de 200 treballs d’articles d’investigació en revistes especialitzades, espanyoles i estrangeres, llibres i capítols de llibres, monografies, presentacions en congressos, informes acadèmics i d’altres. Co-autor de El modelo de enriquecimiento para toda la escuela de l’editorial Unir Ediciones o Aprender y enseñar en la universidad hoy de l’editorial Universidad Internacional de La Rioja S.A., entre d’altres.
Barbara Bray
Estratega d’aprenentatge creatiu. Treballa com a conferenciant, assessora, planificadora estratègica i coach amb escoles, districtes, empreses i agencies sense ànim de lucre de tot el món.
Ha dedicat tota la seva vida a transformar l’ensenyament i l’aprenentatge a través de la personalització de l’aprenentatge, fomentant la veu de l’alumne, l’elecció i la potenciació del propòsit. Co-fundadora de Personalize Learning (LLC).
Autora de Define Your WHY de l’editorial EduMatch. Co-autora de Make Learning Personal i How to Personalize Learning ambdós de l’editorial Corwin. Té una pàgina web, Rethinking Learning. Va escriure una columna regularment sobre desenvolupament professional en OnCUE (CUE). Segueix escrivint posts en el seu blog i altres blogs amb recursos i materials i escriu articles i capítols en llibres.
John Moravec
Doctor en Educació Comparada i Desenvolupament Internacional. Té un Màster en Direcció Internacional i està Llicenciat en Estudis Internacionals.
Creador del concepte knowmads, que visualitza el desenvolupament del potencial humà en els pròxims 10 anys i les implicacions per a l’educació actual. Autor del Manifiesto 15 per a l’aprenentatge en evolució. Co-creador del concepte d’aprenentatge invisible. Conferenciant i capacitador global, incloses quatre xerrades TEDx. És el fundador de Education Futures, firma d’assessoria amb una missió de servei, que ofereix serveis a governs, escoles i universitats a Amèrica i Europa. Consultor extern i capacitador del Banc Interamericà de Desenvolupament.
Autor de Emerging Education Futures de l’editorial Education Futures. Coautor de Knowmad Society de l’editorial Education Futures i Aprendizaje Invisible Hacia una nueva ecología de la educación de l’editorial UBe.
José Bernardo
Doctor en Pedagogia, Mestre Nacional, Llicenciat en Filosofia i Lletres (secció Pedagogia) i Diplomat en Psicologia i en Direcció de Centres Educatius.
Ha sigut professor i director de centres educatius de primària, secundària i universitari, i assessor pedagògic de la Universitat Internacional de La Rioja. Ha dirigit diversos màsters i cursos per a directius, professorat i famílies, tant a Espanya com en altres països. Col·labora amb IDENTITAS i imparteix sessions de formació docent en diferents països del món.
Autor de Educación personalizada: principios, técnicas y recursos de l’editorial Sintesis; Enseñar hoy. Didáctica básica para profesores de l’editorial Sintesis; El libro del educador de l’editorial Rialp; i Educar sin manipular de l’editorial Narcea. Co-autor de Cómo personalizar la educación i Motivar para educar, ambdós de l’editorial Narcea.
José Fernando
Doctor en Filosofia i Ciències de l’Educació i llicenciat en Ciències Químiques. Ha sigut degà de la Facultat d’Educació de la Universitat Internacional de La Rioja. És professor de Teoria i Pràctica de la Investigació Educativa i de Cicles Vitals i Comunicació en Família en l’UNIR.
Director del Grup d’Investigació Educación Personalizada en la Era Digital i Director del Seminari Internacional d’Educació Personalitzada (SIEP). Vicepresident de la Fundació Padres por la Excelencia, Padrex. Les seves línies d’investigació se centren en l’educació personalitzada com eix de la formació inicial de professors.
Autor de Educar para la convivencia de l’editorial Palabra o Los buenos modales de tus hijos pequeños de l’editorial Minos Tercer Milenio, entre d’altres.
Kathleen McClaskey
Líder innovadora, tecnòloga educacional i ponent internacional. Fundadora de Make Learning Personal.
És consultora de UDL (Universal Design for Learning – Diseño Universal del Aprendizaje DUA) amb més de 30 anys d’experiència creant aprenentatges centrats en l’alumne amb professors i membres de l’administració de l’educació.
Co-autora de Make Learning Personal: The What, Who, Wow, Where and Why i How to Personalize Learning: A Practical Guide for Getting Started and Going Deeper ambdós de l’editorial Corwin.
Àgueda Gras
Directora del Programa de Ciències de European Schoolnet (EUN), una xarxa de 32 ministeris d’educació europeus. Com a cap del Departament d’Educació Científica d’EUN, supervisa la coordinació de tots els projectes STEM en els quals participen. A més, s’encarrega de la gestió diària de Scientix i coordina el grup de treball de representants de STEM dels Ministeris d’Educació d’aquesta xarxa. En els seus dotze anys en aquesta organització, Àgueda ha participat en més de seixanta projectes finançats per la CE i divuit més finançats per entitats privades.
Abans d’incorporar-se a EUN al maig de 2008, va treballar com a professional independent d’elearning, com a tutora, dissenyadora de continguts, gestora de TIC, administradora, gestora de projectes i consultora per a projectes internacionals.
És coautora de diversos articles en l’àmbit de la recerca en educació científica i té un doctorat en astrofísica pel Trinity College de Dublín, realitzat a l’Institut d’Estudis Avançats de Dublín (Irlanda).
Ángel Daniel López
Doctor en Educació en Ciències per l’Institut d’Educació de la Universitat de Londres. Professor de la Universitat Pedagògica Nacional-Mèxic en el Cos Acadèmic d’Educació en Ciències.
Membre del Sistema Nacional d’Investigadors, del Consell Nacional de Ciència i Tecnologia de Mèxic i del grup d’ investigació Alfa III “ALTER-NATIVA: Referents Curriculars amb incorporació Tecnològica per a Facultats d’Educació en les àrees de Llenguatge, Matemàtiques i Ciències, per a atendre Poblacions en Contextos de Diversitat.
Co-autor de La investigación en el posgrado de la Universidad Pedagógica Nacional i Modelos científicos escolares: El caso de la obesidad humana, ambos de Fomento Editorial UPN.
Ester Morros
Llicenciada en Psicologia de les Organitzacions per Blanquerna -Universitat Ramon Llull. Màster en Recursos Humans de les organitzacions.
Directora del comitè científic i gerent de formació i comunicació de Zeno Quantum, companyia que aposta per sistemes blended (mixtes), on la ciència i la tecnologia es posen a la disposició dels alumnes per prendre decisions respecte al seu futur acadèmic i professional.
Ivonne Sandoval
Doctora en Ciències amb l’especialitat de Matemàtica Educativa pel Centre d’Investigacions i Estudis Avançats, Mèxic. Investigadora del Sistema Nacional d’Investigadors Conacyt-Mèxic. Professora i investigadora a Temps Complet en la Universitat Pedagògica Nacional, Unidad Ajusco, Mèxic.
Les seves investigacions estan relacionades amb professors de matemàtiques i l’ús de la tecnologia (Conacyt/SEP/SEB, 2010-2014), l’avaluació del currículum de matemàtiques (INEE-Cinvestav, 2015-2016), la relació entre lingüística cognitiva i matemàtiques (Mexus-Conacyt, Universitat de Califòrnia-UPN, 2017-2019), el coneixement especialitzat de professors de matemàtiques (UHU-Espanya, 2019-2021) i les STEM i el raonament espacial (AA4-UPN, 2018 a la data). Compta amb una àmplia experiència en el disseny de materials educatius multimèdia i llibres de text.
Mª Pilar Almajano
Doctorada en Química Orgànica en el CSIC i va realitzar els seus estudis post-doctorals a la Universitat de Reading (Regne Unit). Porta més de 20 anys treballant en el tema dels antioxidants naturals.
Té al voltant de 80 publicacions científiques en revistes internacionals. Des de 2007 treballa a l’Escola d’Enginyeria de la UPC on imparteix classes de Química i Tecnologia dels Aliments. Ha sigut supervisora de 7 estudiants de doctorat i, actualment, està supervisant a 4 més.
Natalia Solano
Doctora en Psicologia, Màster en Neuropsicologia Clínica i Màster en la intervenció de l’ansietat i l’estrès. És professora en l’Àrea de Psicologia Evolutiva i de l’Educació a la Facultat d’Educació de Toledo (UCLM).
Ha orientat la seva trajectòria en l’àmbit de la salut i de l’educació, on ha investigat sobre el desenvolupament de la imatge corporal en el cicle vital i coordinant programes d’educació per a la salut.
Participa en el projecte de foment de vocacions científiques Conèixer la ciència avui obre les portes del demà des de 2016, i col·labora en la divulgació de la ciència en Ciència a la carta. Actualment participa en el projecte Ciència Creactiva: Dones a l’economia circular.
Coautora del llibre Ciencias creactivas de l’editorial Ediciones Aljibe.
Olga Ioannidou
Investigadora post-doctoral al Departament d’Educació de la Universitat d’Oxford.
És responsable d’investigació en el projecte FEDORA, en el qual investiga les competències orientades al futur en l’ensenyament de les ciències.
Óscar Eugenio Tamayo
Professor de la Universitat de Caldas-Universidad Autónoma de Manizales, Colòmbia. Líder del grup Cognició i Educació de la Universidad Autónoma de Manizales.
Alguns dels seus camps de recerca són els models i modelització, l’ensenyament i l’aprenentatge de les ciències; la formació i evolució de conceptes científics; el llenguatge, l’argumentació, la metacognició a l’aula de ciències; la didàctica de les ciències i la formació de pensament crític.
Autor de Didáctica de las ciencias: La evolución conceptual en la enseñanza y el aprendizaje de las ciencias Editorial Universidad de Caldas. Co-autor de Conocimiento necesarios para la enseñanza: Una categoría fundamental en la formación de maestros Editorial Universidad de Tolima o Pequeños científicos Editorial Universidad Autónoma de Manizales, entre d’altres.
Raquel Fernández
Doctora en Ciències Químiques i llicenciada en Ciències Físiques. Màster en Salut Laboral en l’especialitat d’Higiene industrial. És professora en l’Àrea de Didàctica de les Matemàtiques a la Facultat d’Educació de Toledo (UCLM).
Ha orientat la seva trajectòria professional en l’àmbit de l’educació científica plurilingüe, especialment enfocada en la percepció de les ciències dels estudiants i públic en general (domini afectiu) en l’àrea de STEM.
Des de 2012 participa en el projecte de divulgació científica Conèixer la ciència avui obre les portes del demà, que va dirigir el 2016, quan es va enfocar específicament en la perspectiva de gènere per a l’anàlisi d’estereotips. Actualment col·labora en la divulgació de la ciència en Ciència a la carta, participa en el projecte COMCIENCIA, dedicat a investigar les formes en les quals es comunica la ciència, i dirigeix el projecte Ciència Creactiva: Dones en l’economia circular.
Coautora del llibre Ciencias creactivas de l’editorial Ediciones Aljibe.
Sibel Erduran
Catedràtica d’ensenyament de les ciències en el Departament d’Educació de la Universitat d’Oxford, on és directora d’investigació. També és professora a la Universitat d’Oslo.
A Oxford, dirigeix els projectes finançats per OARS (Templeton World Charity Foundation) i FEDORA (EU Horizon2020).
Silvia Planella
És Enginyera Tècnica i Arquitecta Tècnica. Ofereix els seus serveis professionals sota la marca Enginy Consultoria.
És la fundadora i codirectora d’ENGINY-era, projecte social que té l’objectiu de fer arribar les disciplines STE(A)M a infants i adolescents trencant estereotips de gènere i altres discriminacions. Des del desembre de 2020 és vocal de la Junta de Govern del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona.
Gloria Gallego
Doctora en Educació a la Universitat Internacional de Catalunya. Màster en Educació Inclusiva a la Universitat de Vic. Actualment, és professora a la Universitat Internacional de La Rioja en el Grau d’Educació.
La seva activitat investigadora està centrada en el bullying y l’educació inclusiva. Forma part del grup de la Càtedra Joaquim Molins Figueras Child Care and Family Policies Chair.