Learnlife – Transformant positivament l’educació a tot el món, junts

Compartir

21 juny 2023

Experimenta una millor forma d’aprenentatge personalitzat centrat en l’alumne i inspirat en un propòsit

per equip Learnlife

Una empresa educativa de nova creació amb seu a Barcelona que ajuda els nens i les nenes en els seus itineraris personals d’aprenentatge i també les escoles a passar d’un enfocament centrat en el professor a un altre centrat en l’alumne. Learnlife es va fundar el 2017 amb la missió de transformar positivament l’educació en tot el món. Des d’aleshores, hem construït un nou ecosistema d’innovació de l’aprenentatge a Barcelona, hem unit a una comunitat global d’educadors i hem inspirat a escoles d’arreu del món.

Estem encantats de compartir la nostra història i esperem que pugui ser una font d’inspiració per a tu.

Hem construït un ecosistema d’aprenentatge centrat en l’ésser humà que està inspirant el canvi a tot el món

Un futur millor per a nens i nenes: la creació de Learnlife

La nostra història comença l’any 2015 a l’Àsia. Durant unes vacances familiars, en Christopher Pommerening i la seva esposa van estar reflexionant sobre el futur i l’educació dels seus fills. Van descobrir que, tot i els ràpids canvis en el món, els sistemes educatius no estaven a l’altura del moment i no aconseguien dotar els nens i les nenes de les habilitats necessàries per a triomfar.

De seguida van descobrir que no estaven sols en la seva lluita. La NASA i el Fòrum Econòmic Mundial van informar que als nens i nenes no se’ls estava equipant amb les habilitats necessàries per als llocs de feina moderns i que estaven perdent talents essencials com el pensament creatiu. A més, un estudi de McKinsey va predir que l’automatització desplaçarà a uns 800 milions de persones d’ara al 2030.

Com a empresari, Christopher va decidir assumir aquest repte i canviar l’educació positivament. Va unificar forces amb Stephen Harris (Cofundador i director d’Aprenentatge) i Blair Maclaren (Cofundador i director d’Operacions) per crear Learnlife.

Aprendre dels millors: visita a les escoles més innovadores del món

Entusiasmats per aprendre dels millors, els fundadors es van embarcar en un viatge en el qual van visitar 100 de les escoles més innovadores del món. La seva missió els va portar a explorar diferents metodologies d’aprenentatge i a comprendre que era allò que feia excepcionals aquelles escoles.

Basant-se en la seva investigació, van elaborar una llista amb les 25 metodologies d’aprenentatge més impactantsque ofereixen una experiència d’aprenentatge del segle XXI realment personal. Combinant les dades de més de 600 informes d’investigació i les aportacions d’innovadors internacionals d’aprenentatge, es van crear els Elements d’Innovació en l’Aprenentatge de Learnlife.

Els Elements d’Innovació en l’Aprenentatge: un marc d’aprenentatge que reconfigura l’educació

Els Elements d’Innovació en l’Aprenentatge proporcionen un marc d’aprenentatge que va més enllà dels models tradicionals. Reconeixen el paper fonamental que desenvolupa l’aprenentatge dins d’una comunitat positiva i aspira a desenvolupar alumnes feliços i autònoms al llarg de tota la vida. El marc, que conté 21 elements, proporciona un full de ruta àgil perquè les escoles i les comunitats d’aprenentatge es qüestionin a elles mateixes, tracin àrees de creixement i iniciïn un viatge de transformació per a actualitzar la seva visió i les seves pràctiques al segle XXI.

Els Elements d’Innovació en l’Aprenentatge faciliten un full de ruta per a implementar el canvi en les comunitats d’aprenentatge

Els elements estan disponibles gratuïtament per a tothom i estan constantment examinats i millorats per L’Aliança, una tribu mundial de més de 700 líders d’opinió i innovadors del món de l’educació i de l’empresa units per activar una nova forma d’aprenentatge.

S’obre a Barcelona un far d’innovació en l’aprenentatge

Amb un enfocament de l’aprenentatge recolzat per la investigació i la ciència, era hora de posar-lo en pràctica. I, d’aquesta manera, el 2018, l’Urban Hub va obrir les portes a Barcelona, donant accés que aquest marc fos experimentat per estudiants i inspirés el canvi a tot el món.  Dissenyat per a l’aprenentatge innovador del segle XXI, l’Urban Hub està equipat amb estudis d’última generació, amplis espais oberts i mobiliari adaptable.

Encara que el nombre d’alumnes era reduït, l’interès no va tardar a créixer. En l’actualitat, l’Urban Hub acull 130 nens i nenes d’entre 11 i 18 anys que cursen programes de secundària a temps complet i  centenars d’alumnes que participen en programes d’extraescolars i d’estiu.

L’Eco Hub obre les portes per a ampliar l’impacte de Learnlife

Sobre la base d’aquest èxit i amb el desig de continuar avançant en l’impacte de Learnlife en més grups d’edat, l’Eco Hub va obrir les portes a Castelldefels el 2021. Situat a primera línia de platja, l’Eco Hub és un centre d’innovació i sostenibilitat construït per aprendre a la naturalesa.

L’Eco Hub ha crescut ràpidament i permet que 70 nens i nenes de 6 a 11 anys experimentin l’aprenentatge personal dels nostres programes de primària i acullin nens i nenes de la comunitat en els nostres programes d’extraescolars i d’estiu.

Els seus Learn Hubs ofereixen espais d’aprenentatge innovadors per a més de 200 nens d’entre 6 i 18 anys

Una innovació educativa líder que fa una rentada de cara de l’educació

Amb aquest èxit i els Elements d’Innovació en l’Aprenentatge inspirant el canvi a tot el món, Learnlife va atraure molt interès i atenció.

L’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) va reconèixer que la “visió radical i les estratègies intel·ligents” de Learnlife estaven transformant l’educació i, en el 2023, Learnlife va ser nomenada com una de les 100 principals innovacions educatives mundials que estan canviant la visió de l’educació per The HundrED.

En el 2023, Learnlife va ser nomenada com una de les 100 principals innovacions educatives mundials per The HundrED

Encara que ens sentim honrats per aquest reconeixement, som conscients que un canvi impactant només es pot aconseguir a través de la col·laboració i la inspiració. Com ho podem fer? Ajudem a altres a crear canvis significatius tot col·laborant amb centres escolars i organitzacions d’aprenentatge.

Col·laborar amb les escoles per a inspirar i aplicar el canvi

En els últims sis anys, hem connectat a més de 27.000 educadors i innovadors de l’aprenentatge i hem donat suport a centenars de líders educatius per a transformar les seves comunitats d’aprenentatge. A través d’una sèrie de serveis professionals, ajudem a centres públics i privats a innovar i créixer. Sovint, això comença amb una visita als nostres Centres d’Aprenentatge per a inspirar, veure la innovació en l’aprenentatge en acció i establir connexions significatives.

Learnlife ajuda a les escoles a posar en pràctica innovacions i a transformar les seves comunitats a través dels seus serveis

El nostre esdeveniment anual “Inspire” és un excel·lent exemple d’això. Educadors i innovadors de països com Espanya, Regne Unit, Dubai i Mèxic passen dos dies visitant els nostres centres, practicant en tallers d’experts i adquirint els coneixements pràctics necessaris per introduir canvis en les seves comunitats d’aprenentatge. A més, rebem visitants durant tot l’any.

Formar un equip és crucial per a aconseguir el canvi. Per a aquells centres d’ensenyament que desitgin contractar agents de canvi que aportin innovació, els ajudem a fer-ho i a avaluar persones. Hem ajudat a centres com REAL School de Budapest a contractar l’equip dels seus somnis des de zero i a centres d’Espanya, Austràlia i Suïssa a trobar els millors talents.

Una vegada establerts la visió i l’equip, els nostres equips d’aprenentatge ajuden els centres a implementar una innovació en l’aprenentatge. Això pot implicar l’ús de l’aprenentatge basat en la passió per a crear experiències d’aprenentatge atractives i significatives o repensar les aules per a fomentar la creativitat i la col·laboració.

Escola Acesco és un dels centres que s’ha beneficiat de la implementació de l’aprenentatge basat en la passió i la cultura del “maker” a la seva escola. Durant els dos últims anys, els hem ajudat a modernitzar el seu enfocament i hem aconseguit “un canvi amable, profund i persistent per a l’escola”, en paraules de Luís González Rodríguez, director d’Acesco.

La nostra feina no acaba amb la implementació. Per ajudar a les escoles a continuar el seu viatge transformacional, oferim desenvolupament professional i formació adaptada a les seves necessitats específiques.

Les nostres Jornades Pedagògiques orienten els equips cap a la transformació, com la creació d’un full de ruta pel canvi per donar suport a l’experiència d’aprenentatge i el disseny de programes. En el Stromberg-Gymnasium d’Alemanya, hem impartit tallers per a dur a la pràctica el seu projecte Future Skills (Futures Habilitats) i ajudar el seu equip a implementar la metodologia d’aprenentatge profundament.

Per aquells educadors disposats a passar d’un ensenyament estandarditzat a un de centrat en l’alumne, la nostra formació de Guies d’Aprenentatge ajuda a aconseguir-ho. Disponible per a grups i individus, els alumnes desenvolupen les seves habilitats com a educadors que gestionen l’aprenentatge i codissenyen experiències d’aprenentatge que capaciten els seus alumnes.

Per a educadors com Leonardo Gonçalves, fundador de l’Escola Casa De Vida, la formació de les Guies d’Aprenentatge ha donat suport i inspirat al seu equip i els ha “connectat amb el futur de l’educació”.

Estem desenvolupant una comunitat d’educadors en un moviment global per a influir positivament en l’educació

Compartir, inspirar i créixer junts

Per assolir un canvi positiu i capacitar els nens i les nenes perquè aflorin les seves passions i se sentin sostinguts per a convertir-se en aquells que volen ser, tenim la responsabilitat de compartir, inspirar i créixer amb els altres.

La col·laboració empàtica és un dels nostres cinc valors i, mentre mirem cap al futur de l’educació i de les escoles, continuem centrats a construir una comunitat d’agents de canvi i a inspirar totes les persones perquè adorin l’aprenentatge i prosperin en la vida.

Tenim plans apassionants per a l’any que ve i estem desitjant compartir amb vosaltres el pròxim capítol de la nostra història mentre junts continuem transformant positivament l’educació.

Valora aquest post
5/5 - (1 vote)
 

Compartir

2024-04-15T10:02:24+00:00
Go to Top