Com aconseguir un model educatiu de qualitat?

Compartir

3 abril 2020

Informe Delphi sobre personalització. Acte de presentació

Diversos experts d’arreu del món que han participat en l’informe Delphi “Personalitzar, un model per a una educació de qualitat al segle XXI”, van parlar del que significa personalitzar en el món educatiu.

Per Maria Latre

El passat 21 de febrer va tenir lloc l’acte públic de presentació de l’informe Delphi d’experts “Personalitzar, un model per a una educació de qualitat al segle XXI” al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

En motiu del 50è aniversari de Institució Familiar d’Educació i donada la importància de la personalització en educació a l’actualitat, des de Impuls Educació vam realitzar un informe Delphi sobre Educació Personalitzada. Un Delphi és una consulta a un grup d’experts sobre un tema per a arribar a unes idees de consens.

En aquest Delphi han participat experts de primer nivell d’arreu del món: Coral Regí, Kathleen McClaskey, Barbara Bray, Richard Gerver, Paulina Bánfalvi, John Moravec, César Coll, Neus Sanmartí, José Bernardo, Antonio Bernal, Juan Ignacio Pozo, Francesc Torralba, Javier Tourón i Arturo Galán. Els resultats són molt interessants, ja que donen claus per a posar en pràctica un model de qualitat al nostre sistema educatiu. Accedir a l’informe aquí.

L’acte va començar amb la presentació de l’informe a càrrec d’Ana Moreno, on es va subratllar la metodologia que s’ha fet servir i l’objectiu principal de la investigació: construir un marc comú de consens sobre què s’entenia per personalització en educació.

Ana Moreno, durant la seva ponència, va explicar que “hi ha un nou context educatiu. De fet, el món està en una constant transformació i això implica que l’escola ha de tenir nous reptes per educar els ciutadans del futur”.

Per finalitzar la jornada, va tenir lloc la taula rodona d’experts amb Coral Regí, César Coll, Neus Sanmartí, Paulina Bánfalvi i Antonio Bernal, on van debatre diferents qüestions sobre la personalització en educació: què és personalitzar, el paper de l’escola, l’organització, el currículum, el professorat, l’orientació personal i la col·laboració entre escola i família. A la taula rodona, els ponents van destacar que “els recursos i el temps són dos dels aspectes més importants en la personalització de l’educació” amb una menció especial a la importància del vincle que han d’establir els professors amb els alumnes, donat que “en el context de l’educació personalitzada, el rol del docent canvia molt. S’ha de qüestionar què està passant, cooperar amb altres professors, aportar eines i solucions als seus alumnes”.

Relacionat amb: Notícia

Compartir

2023-03-02T09:31:10+00:00

Deixeu un comentari


Go to Top