TEDIS online 2022

L’evidència científica certifica que l’oratoria i el debat tenen un impacte molt positiu en el desenvolupament del pensament crític dels alumnes.

17 novembre 2021

Transformar el nostre món. El desenvolupament sostenible, un compromís de tots

Sabies que el 13% de la població mundial encara no té accés a serveis moderns d’electricitat?

Sabies que en els països en vies de desenvolupament els nens en el 20% més pobre tenen fins a tres vegades més probabilitats de morir abans dels cinc anys que la resta?

Sabies que més de 1.000 milions de persones encara no tenen accés a aigua potable i que l’ús excessiu d’aigua contribueix a l’escassetat mundial d’aigua?

Sabies que cada any un terç de tots els aliments produïts acaben podrint-se o es fan malbé?

Des dels seus inicis, l’objectiu del torneig escolar de discurs TEDIS ha estat “Fomentar entre els joves el seu compromís amb la transformació del món en un lloc millor i desenvolupar la competència oral i de pensament crític”.

TEDIS online 2022 vol donar als joves l’oportunitat de col·laborar en la transformació del món en un lloc millor per a tota la humanitat present i futura.

En aquesta nova edició podràs conèixer a fons alguns dels tres següents objectius de desenvolupament sostenible i elaborar solucions creatives per als reptes que proposa:

L’ODS 7 vol “Garantir l’accés a una energia assequible, segura, sostenible i moderna”.

L’ODS 10 busca “Reduir la desigualtat als i entre països”.

L’ODS 12 pretén “Garantir modalitats de consum i producció sostenible”.

Els tres són importants, dona’t el teu temps i decideix sobre quin desitges treballar. Hi ha una cosa assequible a tots, “ser agent de canvi en el nostre entorn”. Els ODS ens animen personalment a canviar els nostres hàbits de consum i a viure de manera més sostenible: utilitzant mitjans de transport no contaminants, comprant productes locals, etc. Cada pas que fem en aquesta direcció pot tenir molta repercussió en el nostre entorn més proper i influir en moltes persones.

Si ets estudiant d’ESO i vols participar-hi, prepara’t per aportar les teves idees a l’hora que aprens a defensar-les amb convicció i actitud crítica.

Elabora el teu discurs, grava’l en vídeo i participa en el concurs!

Participació

Segueix els següents passos:

 1. Decideix presentar-te: cada alumne pot presentar un discurs com a màxim. Cada escola pot presentar un màxim de 3 alumnes per cadascun dels grups/classe de cada nivell.
 2. Escull l’ODS que vols defensar, estudia’l a fons i pensa idees creatives i eficaces per assolir alguns dels reptes que proposa.
 3. Llegeix els ítems de la rúbrica TEDIS online 2022 amb atenció. Fixa’t especialment en els referents al contingut, la posada en escena i l’edició de vídeo.
 4. Pots fer-ho en català, en castellà o en anglès.
 5. Escriu un discurs de 2 minuts si fas 1r d’ESO o 2n d’ESO; o de 3 minuts si fas 3r d’ESO o 4t d’ESO.
 6. Practica, grava’t i edita el vídeo (format mp4 – horitzontal). El nom de l’arxiu del vídeo ha de contenir: títol del vídeo-curs-llengua.
 7. Inscriu-te i envia’ns l’enllaç* a través del formulari d’inscripció abans de l’1 de març de 2022. El docent o l’alumne amb permís del docent puja el vídeo a Google Drive o a qualsevol altre repositori legal per poder-nos comaprtir el vídeo.
 8. El 21 de març publicarem els finalistes al web i ens posarem en contacte amb l’escola i l’alumne.
 9. Si ets finalista i vols participar a la final, millora el teu discurs, edita el vídeo de nou i envia l’enllaç abans del 4 d’abril de 2022 al correu [email protected]
 10. Celebra la final i els premis en directe amb Impuls Educació en el nostre canal de Youtube @Impuls Educació, el dissabte 30 d’abril de 10 a 12h. Podràs veure els discursos dels guanyadors i l’entrega de premis.
 11. El dia de l’entrega de premis, al nostre compte d’Instagram @impulseducacio podràs veure els vídeos dels finalistes i votar el que més t’agradi per al premi del públic.
(*) Per poder visualitzar el teu vídeo, marca l’opció “obtenir link” i assegura’t de marcar l’opció de compartir a “qualsevol persona amb l’enllaç”. Còpia l’enllaç en el formulari d’inscripció.

Per qualsevol dubte contacta amb nosaltres [email protected]
Recordem a l’escola que per a poder compartir amb Impuls Educació l’enllaç del vídeo serà necessària una autorització dels pares/tutors legals.

 
Celebra la final i els premis en directe amb Impuls Educació en el nostre canal de Youtube Impuls Educació, el dissabte 30 d’abril de 10 a 12h.

Inscripció

Introdueix les teves dades i l’enllaç del teu discurs al formulari TEDIS online 2022 abans de l’1 de març de 2022.

Discurs

El teu discurs s’ha de centrar en algun aspecte dels ODS 7, 10 o 12.

Abans de gravar-te revisa la rúbrica d’avaluació que hem preparat, t’ajudarà a preparar-te. Practica abans tant com vulguis.

Premis

Premis del jurat

El jurat el formaran professors i professores de llengua catalana, castellana o anglesa. Tots ells valoraran els discursos presentats amb la rúbrica publicada. D’aquesta manera se seleccionaran 3 discursos finalistes per curs. Els discursos poden estar en qualsevol dels tres idiomes del torneig.

Els premis del jurat són els següents:

 • 1r, 2n i 3r premi individual per als millors oradors de cada curs.
 • Un premi per a l’orador amb la puntuació més alta en cada llengua.
 • 1r, 2n i 3r premi per a les escoles amb la puntuació mitjana més alta.
Se seleccionaran 3 discursos finalistes per curs. Els discursos poden estar en català, castellà o anglès.
Premis del públic

Durant la final del dia 30 d’abril, el públic podrà votar els discursos en el compte d’Instagram @impulseducacio i els vídeos amb més me gusta obtindran el premi del públic, un per cada categoria.

Ajuda’ns a difondre les vostres grans idees perquè arribin lluny i aportin esperança al món!

Els alumnes premiats rebran un diploma i/o un trofeu.

Final

El dissabte 30 d’abril de 10 a 12h en directe des del nostre canal de Youtube @Impuls Educació.

A l’acte es podrà:

 • Votar per al premi del públic en el compte d’Instagram @impulseducacio.
 • Veure l’entrega de premis per cursos, llengües i col·legis.
 • Visualitzar els vídeos guanyadors.

Relacionado con: Concurs, Notícia, Projecte, TEDIS

Et pot interessar

Subscriu-t’hi

Exclusive Content

Be Part Of Our Exclusive Community

Become a Patron

STORE

merch

20% Off All Merch
2021-11-24T12:46:07+00:00
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments